Moja nie ma Ale fakt faktem, nazwa wskazuje na jej przeznaczenie, bo mam WinterSport'a, ale co zrobisz, jak nazwa jest literkowo-cyferkowa i ow oznaczenia m+s nie ma ?
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Ale troche IMHO przesadza...
Bo idac jego tropem to powinnismy zniesc nakaz jazdy na światłach w zime i w nocy...
- szczególnie przy dłuższej jeździe, konieczność ciągłego wpatrywania się w światła pojazdów jadących z przeciwka, powoduje szybkie zmęczenie oczu i w konsekwencji ogólne zmęczenie i spadek zdolności do koncentracji.
Przeciez w nocy jest jeszce gorzej... a jak jezdza idioco na niewypoziomowanych śiwtłach lub swiatłąch przystosowanych do warunków brytyjskich to już wogóle... Więc IMHO nakaz jazdy na lampkach+dodatkowe kary za brak wypoziomowanych lamp lub spryskiwaczy w ksenonach...
- odbłyśniki reflektorów na skutek ciągłego używania zdecydowanie szybciej zaczną żółknąć osłabiając siłę światła wtedy, gdy jest ona najbardziej potrzebna, czyli o zmierzchu i nocą - o ile wyeksploatowane żarówki łatwo i stosunkowo tanio wymienić na nowe, nawet renomowanej firmy, to kto pokusi się o wymianę całych lamp reflektorów?!,
zżółkły komus? Bo mi jeszcze nie:P Ale fakt jak ludzie sprowadzaja dwudziesto loetni złom z zagranicy którym kosztuje mniej niz jeden reflrktor to IMHO nic dziwnego...
Pozostałe agrument mozna prosto skomentowac... A w zime nikomu to nie przeszkadza?
Co do CO2 to IMHO jak juz się bawimy w ekologów to może by zajac sie złomem sprowadzanym z zachodu a nie lampami... :twisted:
pzdr
Wg mnie jazda na swiatlach mijania powinna byc obowiazkowa przez caly rok ...ale tylko na terenie pozamiejskim. W duzych aglomeracjach, zwlaszcza kiedy stoimy godzinami w korkach swiatla na nic sie nie przydaja, jedyne co to rozladowuja aku w starszych samochodach i zwiekszaja zuzycie paliwa.
Na trasie owszem, samochod z wlaczonymi swiatlami, nawet w dzien, jest o wiele lepiej widoczny.
Prezydent Lech Kaczyński podpisał nowelizację ustawy Prawo o ruchu drogowym, która zobowiązuje kierowców do jazdy z włączonymi światłami mijania przez cały rok, przez całą dobę - poinformowała w komunikacie Kancelaria Prezydenta.
Wprowadzenie takiego obowiązku ma poprawić widoczność samochodów na drodze.
Wczoraj informowaliśmy, że podobną, znowelizowaną ustawę o ruchu drogowym, która wprowadzała między innymi jazdę na światłach mijania przez cały rok, zawetował słowacki prezydent Ivan Ga¹paroviè. Prezydent Lech Kaczyński był innego zdania.
Nowelizacja określa również nowe zasady zachowania się w trakcie jazdy w tunelach. W tunelu dłuższym niż pięćset metrów kierowca samochodu o wadze do 3,5 tony lub autobusu powinien utrzymywać co najmniej pięćdziesięciometrowy dystans do poprzedzającego go samochodu. Dla samochodów o wadze powyżej 3,5 tony dystans ten ma wynosić osiemdziesiąt metrów. Instytucja zarządzająca ruchem na drodze będzie mogła zmienić te odstępy w zależności od dozwolonej prędkości w tunelu.
Z nowelizacji wynika, że w tunelu podczas zatrzymania wynikającego z warunków lub przepisów ruchu drogowego, kierowca będzie obowiązany zachować odstęp od poprzedzającego pojazdu nie mniejszy niż pięć metrów.
Ustawa wejdzie w życie czternaście dni od ogłoszenia w Dzienniku Ustaw.
Źródło: PAP
FabiaClub.pl
Koni Sport+Vogtland-40
PerfectService by DobryGrześWawa
Zresztą w takich testach często wychodzi że Skoda jest lepsza niz ocekiwali... Dobrym przykładem są auta francuskie które w UK sa na szarym końcu bo zbyt duzo od nich oczekują... Zreszta ze znanych mi anglików tylko jeen powiedział że chciałby miec Puga... reszta frrancuskich nie uznaje:/
A stare Skody były... Rapid ma nadal sporą rzesze fanów... Bo dawał tyle radości z jazdy co 911
pzdr
a to na jaki temat?
Zamieszczone przez wolf
W tunelu dłuższym niż pięćset metrów
zaczac trzeba od oznakowania wjazdu do tunelu - jaka ma dlugosc, wzorem krajow zachodnich
Witam Panów (Panie :?: ). Jestem tu nowy na tym forum i z uwagą przeczytałem cały wątek ws. całorocznych świateł i chciałbym dolać łyżkę dziegciu do tej beczki miodu. Czy nie sądzicie, że zamiast nas mamić ustawami o nakazie jazdy przez 24h/365 dni, winni sie wreszcie zająć stanem naszych dróg, w celu faktycznej poprawy bezpieczeństwa. Ale to rozwiązanie jest o wiele prostsze i zdecydowanie tańsze dla budżetu. Jak dla mnie jest to tylko temat poboczny. Może to BTW, ale jak się poruszam po wrocławskich ulicach, jak i okolicznych szosach, wykonując czasami iście slalom gigant; to stwierdziłem z przerażeniem iż nie mam czasu na obserwowanie pobocza, nie mówiąc już o znakach. Osobiście jestem za światłami poza terenem zabudowanym (co zawsze czynię od wielu lat) i argumenty w przytoczonym artykule na INTERIA.PL oraz rozwiązanie tego problemu u Bratanków na Węgrzech, jak najbardziej popieram. :? :|
O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Czy ktos wie, gdzie w przepisach jest zdefioniowane jak maja wygladac obecnie swiatla do jazdy dziennej??. Czy ma to byc tylko oswietlony przod, czy tyl tez musi byc?? Bo nigdzie takiej prostej informacji nie podaja.
Czy ktos wie, gdzie w przepisach jest zdefioniowane jak maja wygladac obecnie swiatla do jazdy dziennej??. Czy ma to byc tylko oswietlony przod, czy tyl tez musi byc?? Bo nigdzie takiej prostej informacji nie podaja.
jadac ze 2 tyg temu samochodem, sluchajac wiadomosci w radiu uslyszalem o wyliczeniach typu zuzyte zarowki, padajace akumulatory, grzejaca sie instalacja elektryczna podwyzszone spalanie, a co za tym idzie wieksze koszty za paliwo i czesci eksploatacyjne.
w 3 albo 4 zdaniu byla mowa o amerykanskich naukowcach ktorzy wyliczyli ze takowe wlaczanie swiatel mniej szkodzi (jest mniej kosztowne) niz jezdzenie brudnym samochodem z roznymi gratami w bagazniku ..
takze takie wyliczanki ze placi sie za to i tamto ...
mam firme transportowa i kazdy kierowca od ponad roku, ma u mnie nakaz jezdzenia na swiatlach. sam tez jezdze bez przymusu na swiatlach od kad zdalem prawojazdy..
Komentarz